همشهری آنلاین: جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ لنز دوربین بسیاری از خبرگزاریها از آمریکا گرفته تا شرق آسیا روی ایران متمرکز بود. منابع آگاه ایرانی اعلام کردند که بیش از ۳۵۰ خبرنگار و عوامل خبری از ۱۶۰ رسانه و ۲۰ کشور جهان، دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری را از ایران گزارش کردند. انتخاباتها در ایران همواره با تمرکز خاصی از سوی رسانههای خارجی بویژه در غرب همراه بوده است و انتخابات روز گذشته در ایران با توجه به برخی تحولات داخلی در ایران از جمله فراخوان برخی گروه های معاند و خارج نشینان برای تحریم انتخابات با توجه و حساسیت بیشتری همراه بود، تا آن جا که یک خبرنگار چینی که برای پوشش اخبار انتخابات در تهران حضور داشت، به همکاران خود گفت: «در دورههای مختلف انتخابات در ایران حضور داشتم و همیشه واقعیتی که در انتخابات ایران وجود دارد با چیزی که رسانههای غربی میگویند متفاوت است.» در عین حال خبرگزاریهای مختلف بینالمللی روایتهای مختلفی از این دوره انتخابات ایران را عنوان کردهاند:
سی.ان.ان: تناقض صدا و تصویر
تلویزیون آمریکایی سی.ان.ان از جمله رسانههایی بود که خبرنگار خود را با نام «فردریک پلیجن» به تهران فرستاده بود تا در روز انتخابات از تهران به صورت پخش مستقیم گزارش دهد. در حالی که مجری سی.ان.ان در واشنگتن تلاش داشت تا همسو با سیاستهای کاخ سفید ادعای احتمال مشارکت پائین در انتخابات را مطرح کند، اما تصاویری که پلیجن از حوزههای رای گیری از تهران نشان میداد، صفهای رای گیری و حضور گسترده شهروندان ایرانی را در پای صندوق رای ثابت میکرد. پلیجن نیز در بخشی از گزارش خود اذعان کرد که در برخی حوزههای رای گیری شاهد شکل گیری صفها بوده است.
نشنال: اقلیتهای دینی ایران در صف رای گیری
خبرگزاری اماراتی نشنال نیز در گزارشی از انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران به حضور اقلیتهای دینی در ایران در این انتخابات پرداخت و گزارش داد که قانون اساسی ایران پنج کرسی مجلس را برای اقلیتهای دینی تعیین کرده است، دو کرسی برای مسیحیان ارمنی و چهار کرسی هرکدام برای مسیحیان آشوری و کلدانی، یهودی و زرتشتی در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین حرف رهبر انقلاب خطاب به مرددین انتخابات
اطلاعیه مهم وزارت کشور؛ اخذ رای با ارائه کدام یکی از مدارک هویتی امکان پذیر است؟
الجزیره: فعالیت مراکز رای گیری تا نیمه شب
تلویزیون قطری الجزیره در گزارش خود از تهران به تجریه انتخاباتهای گذشته با حضور گسترده شهروندان ایرانی پرداخته و گفته است که اگرچه رای گیری در سراسر ایران ساعت ۸ صبح به وقت محلی آغاز شد و طبق قانون به مدت ۱۰ ساعت بود، اما با توجه به حضور شهروندان ایرانی تا آخرین ساعات انتخابات؛ زمان رای گیری همیشه در ایران تمدید می شود و گاهی اوقات در گذشته برخی مراکز رای گیری تا نیمه شب نیز فعال بودهاند.
گاردین: تاکید رهبر ایران بر وظیفه میهنی برای شرکت در انتخابات
روزنامه گاردین چاپ لندن نیز درباره انتخابات ایران به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: «آیت الله خامنهای در سخنرانیهای خود از شهروندان خواسته است که براساس وظیفه میهنی و اسلامی؛ نمایندگان جدید برای دوازدهمین مجلس شورا پس از انقلاب ۱۹۷۹ را انتخاب کنند.» در این گزارش همچنین اشاره شده که در برخی شهرهای ایران برای کسب یک کرسی ۵۰ نامزد در حال رقابت هستند.
رویترز: رقابت ۱۵ هزار نفر برای ورود به مجلس
خبرگزاری رویترز نیز در گزارش خود از انتخابات ایران به رقابت گسترده در این انتخابات اشاره کرده و با استناد به گزارش وزارت کشور گفت: حداقل ۱۵۲۰۰ نامزد برای ۲۹۰ کرسی پارلمانی در سراسر ایران در حال رقابت بودند.
بی سی سی: انتخابات، آزمونی برای ایران
تلویزیون بی.بی.سی انگلیس نیز درباره انتخابات روز جمعه ایران اعلام کرد که این انتخابات آزمونی بزرگ و حیاتی برای دستگاه سیاسی ایران تلقی می شود. در گزارش بی سی سی همچنین به حضور یک عروس و داماد از مراسم عروسی برای شرکت در انتخابات اشاره شده است.
نظر شما